Uncategorized

Η Μόσχα πολιορκείται καθώς επιτίθενται ξανά με drones (Ενημέρωση)

Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Μόσχα δέχθηκε επίθεση από drones χθες το βράδυ. Τέσσερις από αυτούς καταρρίφθηκαν και ένας πέμπτος καταρρίφθηκε από ηλεκτρονικό εμπλοκή, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι οποίες κατηγόρησαν τις επιθέσεις στην Ουκρανία. Η Ουκρανία αρνήθηκε να σχολιάσει. για τις επιθέσεις και, γενικά, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με το Reutersδύο από τα drones καταρρίφθηκαν κοντά σε ένα χωριό 19 μίλια νοτιοδυτικά της Μόσχας και οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις έγιναν σταμάτησε για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας, ένα από τα τρία που εξυπηρετούν την πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα drone καταρρίφθηκε κοντά στην Kubinka δυτικά της Μόσχας, στον χώρο του α Ρωσική Πολεμική Αεροπορία που φιλοξενεί την εθνική ομάδα ακροβατικών.

Αυτή είναι η τρίτη τέτοια επίθεση. Το 3rd Μάιος ένα μικρό drone μαγνητοσκοπήθηκε να εκρήγνυται πάνω από το Κρεμλίνο, ενώ τουλάχιστον οκτώ drones πραγματοποίησαν επιθέσεις στη Μόσχα στις 29 Μαΐουμιμερικοί από αυτούς κατεβαίνουν σε μια περιοχή όπου ο Πούτιν έχει μια βίλα.

Δεν έχουν προκύψει ακόμη εικόνες από τα drones που εμπλέκονται. Σε προηγούμενες επιθέσεις, οι αναλυτές πρότειναν διστακτικά ότι τουλάχιστον ένα από τα drones έμοιαζε με σχέδιο γνωστό ως κάστοραςχτίστηκε ως ιδιωτική πρωτοβουλία για να επιτεθεί σε Ρώσους από Ουκρανούς έρανος και ακτιβιστής Ilhor Lachen. Έχουμε δει επίσης επιθέσεις από “Drones από την Alibaba,' συναρμολογημένο από κιτ χόμπι που παρέχονται από τον κινεζικό διαδικτυακό χονδρέμπορο. Ειδικά επιθέσεις σε drones με βάση το Mugin-5 των 9.500 δολαρίων έχουν εντοπιστεί σε πολλαπλές επιθέσεις στην Κριμαία και αλλού.

Η Ουκρανία διαθέτει επίσης στρατιωτικής ποιότητας επιθετικά drones. Στις αρχές του έτους, ανακοίνωσε η κρατική επιχείρηση Ukroboronprom άρχιζε τις παραδόσεις επιθετικών drones με εμβέλεια πάνω από 600 μίλια με κεφαλή 165 λιβρών, αλλά δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη εικόνες του νέου όπλου.

Από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, η τελευταία επίθεση με drone δεν είναι και πολύ κακή. Όλα καταρρίφθηκαν προφανώς, δεν προκλήθηκε καμία προφανής ζημιά και η Μόσχα συνεχίζει σήμερα να συμπεριφέρεται σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Εκτός από τα ρωσικά ΜΜΕ δυνατά καταδικάζοντας τις επιθέσεις ως «τρομοκρατία» οι επιθέσεις καλύπτονται ελάχιστα.

Ωστόσο, το τελευταίο περιστατικό θα πρέπει να σηκώσει τρεις μεγάλες κόκκινες σημαίες για οποιονδήποτε στη Μόσχα.

Πρώτον, υπάρχει το ζήτημα της αεράμυνας. Εάν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προέρχονταν από την Ουκρανία – η οποία είναι άγνωστη προς το παρόν – θα έχουν περάσει από πολυεπίπεδες αντιαεροπορικές άμυνες που προστατεύουν τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής, θα έχουν διεισδύσει ηλεκτρονικές παρεμβολές που έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τα ουκρανικά drones να περάσουν στη Ρωσία, θα έχουν περάσει από αρκετές εκατοντάδες μίλια ρωσικής επικράτειας όπου θα έπρεπε να είχαν εντοπιστεί και αναχαιτιστεί από ρωσικά μαχητικά και τελικά να διαρρήξουν την αεράμυνα της ίδιας της πρωτεύουσας πριν καταρριφθούν…ή ίσως πέσουν μόνα τους.

Όπως και με τα χτυπήματα του ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar TB2 στην αρχή της εισβολής, η προφανής αδυναμία της Ρωσίας να σταματήσει τα drones μοιάζει με σύμπτωμα βαθύτερων προβλημάτων. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αφού μετά την τελευταία επίθεση, ο Πούτιν είχε ορκιστεί ότι η αεράμυνα της Μόσχας θα ενισχυόταν. Εάν τα drones φτάσουν τόσο μακριά που τα αεροδρόμια πρέπει να κλείσουν, τότε τα μέτρα για να τα σταματήσουν δεν λειτουργούν.

Δεύτερον, υπάρχει το θέμα του φιλικού πυρός. Οι αεροπορικές επιδρομές είναι επικίνδυνες όχι μόνο λόγω των εχθρικών βομβών, αλλά και επειδή τα αντιαεροπορικά όπλα μπορούν να τραυματίσουν ανθρώπους στο έδαφος. Υπήρχαν πολλές αναφορές για αμάχους θύματα της πτώσης αντιαεροπορικών βλημάτων στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Blitz το 1940, αν και η κυβέρνηση αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία. Στο περίεργο Μάχη του Λος Άντζελες το 1942, ψευδείς αναφορές ότι ιαπωνικά αεροσκάφη επιτίθεντο στην πόλη οδήγησαν τους υπερασπιστές να εκτοξεύσουν πάνω από 1.400 οβίδες, καταστρέφοντας πολλά σπίτια και δημιουργώντας έναν κρατήρα στο γήπεδο γκολφ του Λονγκ Μπιτς. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακά και τροχαία δυστυχήματα.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να χτυπηθεί επιβατικό αεροπλάνο από «φιλικά πυρά» και περιοχή όπου η ρωσική αεράμυνα έχουν λίγη ιστορία. Ίσως αυτός ο φόβος ήταν που καθήλωσε το αεροπλάνο στο Vnukovo.

Η Μόσχα έχει γίνει πλέον εμπόλεμη ζώνη και αυτό θα έχει αναπόφευκτα αντίκτυπο στις ζωές των πολιτών της καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τρίτον και ίσως πιο σημαντικό, τα drones δεν είχαν μέχρι στιγμής μεγάλη επίδραση, αλλά, όπως και με τα κύματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed που παρέχονται από το Ιράν που εκτοξεύτηκαν στο Κίεβο, είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Μια επιτυχία μπορεί να αλλάξει τα πάντα και η στόχευση μιας αεροπορικής βάσης είναι μια έξυπνη κίνηση. Πολλά drones μπορούν να καταρριφθούν ή να μην βρουν στόχο, αλλά το χτύπημα ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους θα πληρώσει περισσότερο από το κόστος ολόκληρης της εκστρατείας με drone. Η Ρωσία έχει ήδη υποστεί αυτού του είδους την επίθεση όταν βρισκόταν η αεροπορική της βάση Χμεϊμίμ στη Συρία επανειλημμένα στοχευμένα από drones καμικάζι τοπικής κατασκευής.

Υπάρχει ένας στενός παραλληλισμός με την Υεμένη, όπου οι αντάρτες Χούτι έχουν πραγματοποιήσει μια εκστρατεία αποστολής χαμηλού κόστους μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσουν αεροδρόμια και εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
. Οι αποτυχίες πολλές, οι επιτυχίες όμως θεαματικές. Εγκαταστάσεις πετρελαίου Abqaiq στις φλόγες.

Αυτή η τρίτη επίθεση με drone στέλνει το μήνυμα ότι η Μόσχα είναι στόχος, ή τουλάχιστον οι στρατιωτικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις μέσα και γύρω από αυτήν. Και αυτό δεν μπορεί να μην επηρεάσει τη ρωσική σκέψη για έναν πόλεμο που ήταν μακρινός και τώρα γίνεται παντού γύρω τους.

Ενημερώθηκε στις 7:00 μ.μ. GMT: Βίντεο από τη σκηνή Η επίθεση στη ρωσική αεροπορική βάση δείχνει ότι το κτίριο υπέστη ζημιές και μια στήλη καπνού σε απόσταση μπορεί να είναι σημάδι ότι η ίδια η αεροπορική βάση χτυπήθηκε. Είναι δύσκολο να αξιολογηθεί. ζημιές μπορεί να προκληθούν από drones που καταρρίφθηκαν, πύραυλους αεράμυνας ή drones που χτυπούν τους στόχους τους.