Uncategorized

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του νέου αντιπάλου του Instagram στο Twitter: πρώην διευθυντής προϊόντων

  • Το Instagram ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα αυτόνομη εφαρμογή που ανταγωνίζεται το Twitter.
  • Το Insider μίλησε με έναν πρώην διευθυντή προϊόντων Instagram για να κατανοήσει καλύτερα τις αποφάσεις της πλατφόρμας.
  • Να γιατί αυτός ο πρώην υπάλληλος του Instagram είναι δύσπιστος ότι μια νέα εφαρμογή θα μπορούσε να σώσει το Instagram.

Το Instagram, ως πλατφόρμα και επιχείρηση, είναι ένα αίνιγμα για πολλούς.

Αλλά ο Eric Wei – πρώην διευθυντής προϊόντων Instagram από το 2017 έως το 2019 και συνιδρυτής της startup fintech Karat – έχει περάσει χρόνια για να το αποκωδικοποιήσει. Ο Wei είπε στο Insider ότι εργάστηκε σε προϊόντα όπως το IG Live και λογαριασμούς επιχειρήσεων και δημιουργών κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Instagram.

Όσον αφορά την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Instagram, ο Wei συνέθεσε τη συμπεριφορά της πλατφόρμας σε δύο βασικά χαρακτηριστικά:

  1. Το Instagram έχει να κάνει με την οικοδόμηση με πεποίθηση“Ενώ το Facebook δοκιμάζει και, όπως είναι γνωστό, του αρέσει να “πηγαίνει γρήγορα και να σπάει πράγματα”, το Instagram είναι λίγο πιο βελτιωμένο και από τότε που οι αρχικοί ιδρυτές του δημιούργησαν την πλατφόρμα, είπε ο Wei. Ο Wei είπε στο Insider Το Instagram είναι λιγότερο πιθανό να βιαστεί μια δοκιμή ή διάθεση προϊόντος, πρόσθεσε ο Wei.
  2. Η εμπειρία χρήστη είναι η κορυφαία προτεραιότητα του Instagram — περισσότερα από δημιουργούς, δημόσια πρόσωπα ή εταιρείες, είπε ο Wei. «Στο Instagram, η εστίαση ήταν μόνο στους δημιουργούς στο βαθμό που μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσέλκυση χρηστών», είπε. «Κάθε φορά που φτιάχναμε πράγματα για εταιρείες ή διάσημους ανθρώπους παλιά, ήταν εντάξει, αλλά πώς βελτιώνει αυτό τη βασική εμπειρία για τα συνηθισμένα άτομα;» Λίγο μετά την αποχώρηση του Wei από το Instagram, η πλατφόρμα άρχισε να εστιάζει περισσότερο στους δημιουργούς – και ο Wei έφυγε για να ξεκινήσει τη δική του startup που εστιάζει στους δημιουργούς.

Τώρα, το Instagram ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα σύνολο νέα εφαρμογή για να ανταγωνιστείτε άλλες εφαρμογές κειμένου όπως το Twitter, το Bluesky και το Mastodon. Μια πρόσφατη αναφορά από το The Verge αποκάλυψε ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να ονομάζεται “Threads”, αξιοσημείωτο δεδομένου ότι η πλατφόρμα κυκλοφόρησε προηγουμένως μια ξεχωριστή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με το ίδιο όνομα το 2019 και έκλεισε το 2021.

Ως πρώην υπάλληλος του Instagram και ειδικός στα οικονομικά δημιουργών, ο Wei παρακολουθεί τις κινήσεις του Instagram εδώ.

«Στους δημιουργούς (και) στους ανθρώπους αρέσει πολύ να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω κειμένου», είπε ο Wei, και με τις πρόσφατες αλλαγές του Twitter, «υπάρχει χώρος για άλλον» ανταγωνιστή.

Τι μπορεί λοιπόν να μας πει το παρελθόν του Instagram για τις δυνατότητες της επόμενης εφαρμογής του;

Θυμάστε το IGTV;

Το IGTV, το υπέροχο παιχνίδι του Instagram που ανταγωνίζεται το YouTube με μεγάλη μορφή βίντεο, είναι μια καλή μελέτη περίπτωσης για αυτό. IGTV, το οποίο δόρυ το 2018 με τη δική του ξεχωριστή εφαρμογή, έληξε το 2022 και η εφαρμογή του είναι πλέον ξεπερασμένη.

Όταν κυκλοφόρησε το IGTV, οι δημιουργοί δεν είχαν πολλές άλλες επιλογές για κοινή χρήση περιεχομένου βίντεο μεγάλης μορφής εκτός YouTube ή Facebook. Για να ενισχύσει τη δυνατότητα, ανατέθηκε η ομάδα Creator Partnerships του Instagram παρακολούθησης και ενσωμάτωση ταλέντων από διασημότητες και influencers. Σου φαίνεται γνωστή τακτική; Σύμφωνα με το The Verge, το Instagram θα ήταν πατώντας σε διασημότητες όπως η Oprah για τον νέο της κλώνο στο Twitter.

Αλλά όταν ήρθε να πείσουμε τους δημιουργούς να χρησιμοποιήσουν το IGTV, κάποιοι δυσκολεύτηκαν να μεταφέρουν το μακροπρόθεσμο περιεχόμενο τους από το YouTube στο Instagram, είπε ο Wei, σημειώνοντας την ειρωνεία του οικοσυστήματος περιεχομένου κοινωνικών μέσων που έχουμε σήμερα, όπου οι δημιουργοί δημοσιεύουν περιεχόμενο παντού.

«Από τη μία πλευρά, ήταν κάπως στην επωνυμία», είπε ο Wei για το IGTV. “Προηγείται της έκρηξης του TikTok.”

Ο αρχικός συνιδρυτής του Instagram Kevin Systrom «είδε αυτή την αλλαγή να έρχεται», είπε ο Wei. Αλλά η φιλοσοφία του Instagram ήταν η δική του πτώση όταν ήρθε να κυκλοφορήσει το προϊόν IGTV και μια ξεχωριστή εφαρμογή.

Υπάρχει κίνδυνος να ακολουθείς ισχυρές πεποιθήσεις, είπε ο Wei.

«Μερικές φορές η πεποίθησή σου είναι απλά λάθος», είπε. “Το IGTV ήταν μακρύ, κάθετο, κινούμενο. Το κινούμενο μέρος ήταν σωστό. Το κάθετο μέρος ήταν σωστό. Το μακρύ μέρος ήταν λάθος.”

Το Instagram «δεν έκανε ποτέ την ξεχωριστή εφαρμογή να λειτουργήσει»

Ενώ εφαρμογές όπως IGTV, Threads ή Απευθείας σκοτώθηκαν, ορισμένες εφαρμογές Instagram είχαν μέτρια επιτυχία, όπως Μπούμερανγκ Και Διάταξηδύο εφαρμογές δημιουργίας περιεχομένου που κυκλοφόρησαν το 2015. Αυτές οι τελευταίες εφαρμογές έχουν επίσης ενσωματωθεί στην εφαρμογή Instagram.

Ο Wei, ωστόσο, είναι δύσπιστος ότι μια άλλη αυτόνομη εφαρμογή κάτω από την ομπρέλα του Instagram θα ευδοκιμήσει από μόνη της.

«Ποτέ δεν βρήκαμε την ξεχωριστή εφαρμογή για να λειτουργήσει», είπε ο Wei.

Επομένως, η μόνη άλλη εναλλακτική είναι να προσθέσετε μια ροή που μοιάζει με Twitter στην κύρια εφαρμογή Instagram.

Αλλά «το Instagram είναι πραγματικά πολύ περίπλοκο αυτή τη στιγμή», είπε ο Wei. Είναι κάτι που ακόμη και ο επικεφαλής του Instagram Ο Adam Mosseri αναφέρθηκε κατά τις αλλαγές στην πλοήγηση εφαρμογών νωρίτερα φέτος.

Είναι ένα αίνιγμα στο οποίο βρίσκονται πολλές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, είπε ο Wei. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εφαρμογές αναγκάζονται να «συνεχίζουν να ενσωματώνουν» νέες δυνατότητες για να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους. Και για να χρησιμοποιήσετε το εφέ δικτύου που έκανε μια εφαρμογή εξαιρετική εξαρχής, η ανάπτυξη μιας επιτυχημένης εφαρμογής είναι ένας προφανής τρόπος. Αυτό οδήγησε ορισμένες εφαρμογές να γίνουν μια «σούπερ εφαρμογή», ​​την οποία άλλοι σημείωσαν ως οπισθοδρόμηση για το Instagram που ανήκει στη Meta. Οι εφαρμογές που προσπαθούν να γίνουν μια σούπερ εφαρμογή συχνά καταλήγουν να είναι «μπουκωμένα», είπε ο Wei.

«Είναι σχεδόν αυτός ο προκαθορισμένος κύκλος ζωής μιας mainstream κοινωνικής εφαρμογής», είπε ο Wei, προσθέτοντας ότι το Facebook έχει περάσει αυτή τη φάση στο παρελθόν. «Νομίζω ότι το Instagram το περνά αυτό τώρα».

Στη συνέχεια, η Wei βλέπει το πιο πρόσφατο κομμάτι του Instagram ως “Hail Mary” – εάν το Instagram δεν μπορεί να συνεχίσει να “παρέχει πράγματα” στην εφαρμογή του, η μόνη επιλογή είναι να ξεκινήσει από την αρχή.